Stúdiónkról

Stúdió a stúdióban

A Forrás Ház, mint stúdió

A Forrás Házon belül több terem és helység van kialakítva, hogy a felvételek és élő közvetítések a lehető legjobb minőségben készüljenek. A színpadon minden feltétel adott egy komplett zenekar stúdió minőségű hangfelvételére. A stúdió felszereltsége minden szempontból igen sokrétű.

A fő hangkeverőnk egy Behringer X32, ami összeköttetésben áll egy Behringer S32 digitális csoportkábellel és egy másik Behringer X32 Rack keverővel, amivel a felvételekre és közvetítésekre keverünk. A fő hangfalaink RCF magas és Invotone mélynyomók. A mély és magas hangokat egy Behringer ultradrive választja szét.

Vezeték nélküli eszközök közül többek közt Sennheiser G3 mikrofonokat és fülmonitorokat, vezetékes  eszközök közül pedig Behringer P1 fülmonitorokat, illetve Shure és Sennheiser mikrofonokat használunk. A rengeteg apró kiegészítő mellett fontosnak tartjuk a minőséget, ezért használunk Klotz kábeleket Neutrik csatlakozókkal.

Hangszereink között szerepel többek közt egy Yamaha Tyros 5, illetve egy Tama Starclassic dobfelszerelés is, Zildjian K Dark cintányérokkal.

Fénykeverő pultunk a hangkeverő mellett található, egy Avolites Tiger Touch, amivel több robot lámpát és sok fehér és színező ledes lámpát vezérlük. Lámpáink egy része Involight márkájú, de a hazer, a vezeték nélküli DMX, és a fejlámpa mellett Chauvet eszközöket is használunk.

A tolmács helység a kisebbik stúdió helység mellett helyezkedik el, ahol az élő eseményeket fordítják szinkron tolmácsolással, az angol közvetítésünk számára. Ebben a hangszigetelt helységben vesszük fel az utólag lefordított videóink hanganyagjait is.

A ledfalas rész a fénykeverő mellett található, ahol a ProVideoPlayer 3-mat futtató Mac számítógépünk, mellyel a ledfalat vezéreljük, ami a színpadunk díszletének fő részét jelenti. Képek itt.

A MacPro számítógép 12 magos Intel Xeon processzort használ, 64 Gb RAM-mal, és 256 Gb SSD tárhellyel. A ki- és bemenetekért egy DeckLink Quad 2-es kártya felelős, amin 8 db SDI csatlakozó található.

A szöveg kivetítő részleg egy külön pulton helyezkedik el, ahonnan vetítik a szöveget mind a stúdióban lévő, mind az internetes nézőink számára. A stúdió számára a kivetítéshez több nagyméretű TV-t is használunk.

A moderátorok egy újabb asztalnál helyezkednek el, ők azok, akik az internetes nézőkkel való kommunikációért felelősek.

A videókeverés, és az internetes hangkeverés egy külön részen helyezkedik el a kisebbik stúdiónkban. A hangfelvételt, koncertet vagy előadást élőben is tudjuk közvetíteni, egyszerre több felületen is (YouTube, Facebook, stb.) magyarul és angolul is. Közvetítésre Terradek VidiU Pro és AverMedia eszközöket használunk, felvételre pedig BMD HyperDeck-et és AverMedia eszközöket. Legújabb fejlesztésként interaktív közvetítéseket tartunk, amelyhez valós időben tudnak csatlakozni a világ bármely pontjáról a meghívottak.

Jelenleg 6 kamerával dolgozunk, amiből 4 mozgó és 2 rögzített. A kameráink egy része 4k-s másik része fullHD-s, többnyire Panasonic márkájúak, de használunk Sony, BlackMagicDesign és GoPro kamerákat is.


Studió helységünk bérelhető, ahol profi minőségű hangfelvételek, és videófelvételek készítésére is van lehetőség. A nagyméretű studiónak köszönhetően nem csak egyenként lehetséges egy zenekar hangfelvétele, hanem egy közös sávonkénti felvétel is könnyedén elkészíthető.

Az utómunka szintén a mi asztalunk, kis filmek készítése, fotó albumok, kiadványok, CD, DVD, interjúk, riportok, nálunk minden megvalósítható!

Stúdiónk vállalja rendezvények szervezését, illetve más eseményeken való részvételt. Vállalunk videó kamerázást, élő közvetítést, fotózást is, legyen szó mennyegzőről, falu napról, koncertről vagy bármilyen eseményről. Referenciáink megtekinthetőek itt.


Hang- és videófelvételeinket megtekinthetitek a YouTube vagy a Facebook oldalunkon!